Nyt innovationscenter i Indien

Danmark åbner et innovationscenter i Indien med kontorer i henholdsvis New Delhi og Bangalore. I mandags var der så åbningskonference i Eigtveds Pakhus med deltagelse af ministre, ambassadører og de nye innovationschefer. Udover Indien, åbnes der også innovationscentre i Sydkorea og Brasilien. Og der er allerede eksisterende centre i Shanghai, Hong Kong, München og Silicon Valley.
Men nu kommer turen altså til Indien.  Såvidt jeg kunne forstå bliver fokus især på forskningsdelen. Altså kontakter til universiteter, forskningsmiljøer mv. Desuden naturligvis et fokus på at hjælpe danske virksomheder igang på det indiske marked.

Det er mit håb at innovationscenteret også kan være med at sætte Indien på landkortet for danske iværksættere samt små og mellemstore virksomheder.

En af årsagerne til manglende eksport til Indien er grundlæggende at Indien ikke er på radaren blandt danske virksomheder. Innovationscenteret kan forhåbentligt ændre dette og skabe noget interesse for Indien.

Jeg er optimistisk omkring de potentielle resultater af dette innovationscenter. Forhåbentligt vil tålmodigheden dog være stor blandt beslutningstagerne, da det tager tid at opbygge noget meningsfuldt i Indien. Her tænker jeg på såvel netværk som erfaring.

Velkommen til Indien – glæder mig til at følge jer!

One response to “Nyt innovationscenter i Indien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *