Indernes interesse i online handel stiger kraftigt

I det seneste år er indernes interesse for online handel steget med 128% ifølge en ny rapport fra Google India. De to største kategorier er tøj og elektronik, mens bøger er tredjemest populære produktkategori.

Som tidligere beskrevet kort, så stiger brugen af mobiltelefoner til at forbinde til internettet markant. Cirka halvdelen af de indiske internetbrugere har mobiltelefonen som deres primære adgang til internettet – og dette antal stiger kun som smartphones og mobil-data bliver billigere og billigere. Læs eksempelvis mit tidligere indlæg om “Indiens digitale økonomi” andetsteds. I forhold til online handel, så kommer 30% af alle forespørgsler fra mobiltelefoner – og dette er også stigende.

En af udfordringerne ved online handel i Indien har typisk været betaling. Ifølge denne undersøgelse fra Google India, så er de mest populære betalingsmåder: kontant ved levering (74%), kreditkort (23%) mv. Populariteten af kontantbetaling kan dog give online virksomheder i Indien problemer, da det stiller store krav til cash flow, infrastruktur og desuden så fortryder mange kunder deres køb når varen kommer frem og betalingen skal falde.

Jeg har tidligere lavet noget research omkring udfordringer i Indien for online handel – og det er udover betaling også højt investeringsniveau samt ikke mindst mange spillere på banen. Der er findes både mange store spillere og mange niche-spillere, og de æder lidt fra hinanden. Desuden kan der også være problemer i forbindelse med levering. Logistik er bestemt noget at overveje. Flipkart, en ledende indisk online-butik, har eksempelvis i flere byer startet deres egen drift af levering, hvilket igen kræver endnu større investeringer.
Men grundlæggende er det bestemt en industri med gode fremtidsmuligheder, da der kun kommer flere og flere indiske internetbrugere. Men der mangler dog en kulturændring, så eksempelvis flere også begynder at betale – og ikke bare bestiller – online.

Du kan læse mere i denne artikel hos YourStory.