At arbejde med indiske freelancers

Jeg har gennem det seneste års tid arbejdet med en del indiske freelancers. At arbejde med freelancers er en rigtig god mulighed for at få noget god arbejdskraft indenfor uden at det koster spidsen af en jetjager. Freelancers gør det nemt at skalere op og ned – og samtidigt lader det os fokusere på det vi er bedst til.
Der er dog også nogle faldgruber.

Først og fremmest kan det være svært at finde den rette freelancers med de rigtige kompetencer og pris. Her kan elance, odesk mv. selvfølgelig være behjælpelige. Men det kan være svært på disse portaler at bestemme hvorvidt en freelancer er dygtig og disciplineret nok.
Dernæst kan det (hvis man ikke er forsigtig) tage en masse tid at styre forskellige freelancers. Det kan tage tid for dem at forstå forretningen og ikke mindst forstå ens

Efter min erfaring er de bedste freelancers heller ikke at finde på disse portaler, da de ikke orker at beskæftige sig med mange nye kunder – men hellere vil en fast kundekreds.

De fleste freelancers jeg har arbejdet med har været indiske, men har primært været fordi jeg oftest har fundet dem i mit netværk – og ikke gennem de forskellige onlineportaler.

Det vigtigste er i samarbejdet med freelancers at få defineret opgaverne helt tydeligt. Især hvis man arbejder på distancen som med indiske freelancers. Derudover er det rigtig vigtigt at være helt afklarede omkring deadlines.

Samtidigt skal man vende blikket indad – og se hvad der giver mening at give til freelancers. Dette afhænger især af type og størrelse på virksomheden.
For nogle kan freelancers indenfor research, grafik, analyse mv. være rigtig godt, hvor andre måske i højere grad skal bruge udviklere eller noget mere teknisk.

Men alt i alt, så har freelancers rigtig meget at byde på – og kan være en god hjælp til virksomheden.

One response to “At arbejde med indiske freelancers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *