5 indiske startups at holde øje med

Af Jacob Risgaard Knudsen 0

Jeg har tidligere skrevet en del om indiske iværksættere og startups. Eksempelvis her, her og her.

Inspireret af SutraHR (mine tidligere naboer i kontorfællesskab i Mumbai) vil jeg her kort præsentere fem indiske startups, der kan være værd at holde øje med.

1. AaramShop

AaramShop tilbyder online-shopping via hjemmeside, Facebook mv. hos den lokale købmand i Indien. Dette er et marked med kæmpe potentiale, da langt den største del af indisk detailhandel foregår gennem den lokale butik. Især når det drejer sig om de mest basale varegrupper. Det bliver dog spændende at se hvordan dette kommer til at ændre sig, når de store spillere kommer ind på det indiske detailmarked.

2. Freshdesk

Freshdesk kan måske minde om Zendesk (med dansk islæt) – og de har da også været oppe at toppes; se Freshdesks udlægning her. Der er en måske mere neutral sammenligning her. Jeg vil ikke indlade mig på en diskussion af de to services, men Freshdesk er bestemt værd at holde øje med, da de rykker hurtigt og får en del positiv omtale.

3. Instamojo

Instamojo tilbyder at man nemt kan tjene penge på digitalt materiale. Det virker pt kun i Indien, men planen er vist at rykke videre ud i verden.

4. Visual Web Site Optimizer

Via Visual Web Site Optimize kan man nemt opsætte A/B tests af ens hjemmeside og generelt forstå ens brugeres ageren på en hjemmeside.

5. Zomato

Zomato er en restaurant-guide, som efter at have indtaget Indien, nu fortsætter internationalt med bl.a. London og Qatar. Du kan også læse mere i dette interview med den ansvarlige for international vækst.

Disse fem er ikke måske de mest interessante indiske startups, men er i hvert fald nogle, jeg ofte hører om og som kan have en spændende fremtid foran sig.
Du kan se en liste over mange flere spændende indiske startups her.

Skriv kommentar

Kun fornavn og efternavn bliver vist i forbindelse med kommentaren. Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske Tidendes websites

RETNINGSLINJER

Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

Redaktionen

Yderligere info