Happy Diwali!

Af Jacob Risgaard Knudsen 0

Indien fejrer i disse dage Diwali – lysets fest – og det kulminerede igår med fest og glade med masser af fyrværkeri i gaderne. I stil med nytårsaften i Danmark. For hinduer er Diwali en af de vigtigste helligdage – og samtidigt traditionelt et tidspunkt hvor virksomheder starter et nyt år (sådan er det dog ikke længere).

På såvel arbejdspladser som i hjemmene foregår der typisk en religiøs ceremoni. Jeg var i den forbindelse forbi vores indiske revisorer og sammen med dem bede for et nyt år fuldt med velstand og lykke. Der var en hinduistisk præst tilstede og han gennemgik flere ritualer. Det samme var tilfældet, hvor jeg bor. Her kom der en sikh istedet for en hindu. Derefter stod på den god mad og fest på tagterrasse med udsigt til fyrværkeri udover det sydlige Delhis tage.

Det er god stil at give Diwali-gaver til sine tætte indiske samarbejdspartnere og kunder. Torsdag og fredag i sidste uge brugte mange virksomheder til at sende biler rundt med gaver til leverandører, kunder, offentlige institutioner mv. Gaverne kan eksempelvis være chokolade, sweets, dry fruits eller lignende. Gaverne er nemme at finde, da nærmest alle butikker sælger særlige “Diwali-gaver”.

Det indiske forretningsliv ligger relativt dødt i disse dage – og mange virksomheder holder lukket i store dele af ugen. De fleste af mine samarbejdspartnere er først på kontoret igen på fredag.

Men happy Diwali til alle – og se også lige denne introduktion til Diwali fra Obama (et par år gammel).

Skriv kommentar

Kun fornavn og efternavn bliver vist i forbindelse med kommentaren. Dog skal alle felter med * (stjerne) udfyldes

Læs vilkår for kommentarer og debat på Berlingske Tidendes websites

RETNINGSLINJER

Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

Redaktionen

Yderligere info